Папа Фрањо говорио о легализацији дрога

Танјуг
Папа Фрањо говорио о легализацији дрога

ВАТИКАН - Папа Фрања изјаснио се данас против легализације дроге и прогласио трговце дрогом "убицама", истовремено упутивши апел да се пружи помоћ и подршка зависницима.

"Смањење зависности од дрога се не постиже либерализацијом употребе дрога – ово је илузија – као што је предложено или већ спроведено у неким земљама", рекао је папа окупљенима на Тргу Светог Петра на својој недељној аудијенцији.

Он је у обраћању поводом Међународног дана против злоупотребе и незаконите трговине дрогама који се данас обиљежава рекао и да треба имати на уму да сваки зависник има јединствену личну причу и да мора да се саслуша, разуме, воли и, колико је то могуćе, лечи и прочишћава.

У свом обраћању папа није правио разлику између такозваних лаких дрога као што је марихуана, која је легализована за рекреативну употребу у неколико земаља и неким америчким државама, и "тешких" дрога као што су хероин и кокаин, преноси Ројтерс.

"Не можемо занемарити зле намере и поступке нарко-дилера и трговаца. Они су убице", додао је папа.

Папа који је рођен у Аргентини, такође је осудио "разорни утицај" производње дроге на животну средину, рекавши да је он "све очигледнији, на пример, у региону Амазона" у Латинској Америци, наводи британска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана