Папа Фрања поново скратио говор на Тргу Светог Петра услијед прехладе

Танјуг
Foto: НСТ

ВАТИКАН - Поглавар римокатоличке цркве, папа Фрања, данас је саопштио да се и даље не осјећа добро услијед прехладе и скратио је свој говор на недељној аудијенцији на Тргу Светог Петра, пустивши помоћника да прочита припремљени текст.

Папа Фрања је окупљенима кратак говор образложио тиме што је “још увијек прехлађен и не може добро да чита”, преноси Ројтерс.

Здравље 87-годишњег папе је представљало проблем у последње две недеље, приморавајући га да откаже неке ангажмане и избјегава читање одређених говора.

Ватикан је 24. фебруара саопштио да папа болује од блажег облика грипа, а прошле недеље он је посјетио болницу у Риму ради ЦТ скенирања, док је у суботу објављено да пати од бронхитиса.

Папа, који такође има проблема при ходу, на данашњу аудијенцијује по обичају стигао у посебно дизајнираном возилу познатом као папамобил, и дошао до свог сједишта уз помоћ штапа, наизглед добре воље.

Осим здравствених проблема, римски бискуп заузет је састанцима, између осталих и оним с њемачким канцеларом Олафом Шолцом, одржаним у недељу.

Том приликом папа је поновио апел за мир у Појасу Газе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана