Паника на аеродрому: Гори авион, путници ходају по крилу (ВИДЕО)

ГС
Foto: Принтскрин

Авион компаније "Делта ерлајнс" запалио се недуго након слијетања на Међународни аеродроме Сијетл-Такома.

Снимци приказују како избија пожар испод кокпита "Ербасове" летјелице, док се путници искрцавају са лета из Канкуна у Мексику 6. маја. Такође се види како путници ходају по крилу авиона док се припремају за евакуацију тобоганом у хитним случајевима.

Пожар је, како преноси "Њузвик", избио након што је електрични кабл прикључен на "Ербасов" млазњак "А321нео", што је довело до евакуације 189 путника и шест чланова посаде.

"Мислим да су људи реаговали панично, било је мало гужве у пролазима на путу до излаза. Али, генерално је то била прилична глатка евакуација. Драго ми је да се то догодило на тлу код капије за искрцавање, то је најбоље мјесто на којем се можете надати евакуацији" рекао је за "КОМО њуз" један од путника Ешвин Менон, додајући да је захвалан пилотима, посада и полицији на помоћи.

AIRPLANE EXPLODES ON TARMAC IN WASHINGTON

A fireball exploded underneath the cockpit as the aircraft plugged into the terminal.

The pilots quickly smelled smoke and evacuated the plane, with two-thirds of the passengers sliding down emergency equipment.

Airbus to Boeing:… pic.twitter.com/Ga0oVTdtY2

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) May 14, 2024

Из компаније "Делта" су "Њујорк посту" рекли да су тобогани постављени из опреза, а да су путници који су и даље били унутра искрцани преко задњег дијела летјелице.

"Путници су потпуно евакуисани", саопштили су из компаније и потврдили да је авион уклоњен из употребе ради инспекције и одржавања.

"Пожар узрокован агрегатом"
Огласила се и Федерална ваздухопловна агенција (ФАА), која је у саопштењу навела да је "Делтин" лет 604 безбедно слетио на аеродром Сијетл-Такома око 22.00 у понедељак 6. маја.

"Док је био паркиран код капије, посада Ербаса А321 је пријавила могући пожар узрокован агрегатом на тлу. Путници су напустили летјелицу тобоганима за излаз у хитним случајевима", навели су из ФАА.

"Њузвик" подсјећа да се раније овог мјесеца крило са лета “Делта ерлајнса” сударило са паркираним авионом "Спирит ерлајнса"на аеродрому Кливленд Хопкинс у Охају док је ишао ка писти. Није било повријеђених у том инциденту. Велики безбедносни проблеми са авионима – посебно "Боингових" – муче авиоиндустрију посљедњих мјесеци, откако су врата отпала са летјелице "Аљаска ерлајнса" док је била у ваздуху.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана