Пали веб сајтови три њемачка аеродрома

Танјуг
Пали веб сајтови три њемачка аеродрома

БЕРЛИН - Веб-сајтови најмање три њемачка аеродрома пали су данас, након што је у сриједу хиљаде путника било заглављено на аеродрому у Франкфурту због проблема авиокомпаније Луфтханза са компјутерским системима.

Пали су веб-сајтови на аеродромима у Дизелдорфу, Нирнбергу и Дортмунду, али веб-сајтови највећих њемачких аеродрома у Франкфурту, Минхену и Берлину раде нормално. 

Портпарол аеродрома у Дортмунду рекао је да се ради на рјешавању проблема и да постоји основана сумња да је ријеч о хакерском нападу, пренио је Ројтерс позивајући се на Фокус онлајн. 

Њемачки Шпигел наводи да је могуће да је проблеме изазвао ДДоС напад, који представља покушај нападача да учини рачунар недоступним корисницима којима је он намјењен.

Франкфуртски аеродром саопштио је јуче да ће отказати и преусмјерити све долазне летове због проблема Луфтханзе са компјутерским системима који су довели до отказивања десетина летова ове компаније.

Према саопштењу контроле ваздушног саобраћаја Њемачке, Луфтханзини авиони нису могли да полете са аеродрома у Франкфурту због чега није било мјеста за друге авионе на паркингу аеродрома.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана