Пакистански суд подигао оптужницу против бившег премијера Кана због корупције

Танјуг
Пакистански суд подигао оптужницу против бившег премијера Кана због корупције

ИСЛАМАБАД - Пакистански суд данас је данас је подигао оптужницу против бившег премијера Имрана Кана и његове супруге Бушре Биби због наводног примања мита у виду земљишта током његовог мандата, саопштено је из његове странке Терек-е-инсаф (ПТИ) Партија бившег премијера додала је да су се Биби и Кан изјаснили да нису криви, преноси Ројтерс.

Најновија оптужница се односи на фонд Ал-Кадир, невладину хуманитарну организацију коју су основали Кан и његова трећа супруга Бушра Биби 2018, у вријеме његовог мандата.

Тужиоци тврде да је фонд био параван који је Кану омогућио да прихвати вриједно земљиште као мито од инвеститора, Малика Ријаза Хусеина, једног од најбогатијих бизнисмена у Пакистану.

ПТИ је осудила најновију оптужницу и саопштила да ово суђење, одржано у затвору, служи да утера пут неправди. Кан (71) налази се у затвору од августа претходне године у вези са другим случајевима, а раније је негирао оптужбе.

Претходно је осуђен у два случаја по оптужбама за корупцију, због чега му је онемогућено да се бави политиком наредних 10 година.

Кандидати које је подржала ПТИ освојили су највећи број посланичких седишта у парламенту на општим изборима овог мјесеца, упркос оптужбама против Кана, али су странке које предводе политичке династије Шариф и Буто су оформиле савез како би направиле коалициону владу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана