Пакистанска полиција ухапсила сарадника Бин Ладена

Tanjug
Foto: PakistanToday

ИСЛАМАБАД - Пакистанска полиција за борбу против тероризма ухапсила је једног од вође Ал Каиде, који је био близак сарадник Осаме бин Ладена, организатора напада у САД 11. септембра 2001, саопштили су данас званичници.

Замjеник генералног инспектора полиције Усман Гондал рекао је да се ради о Авганистанцу Амину ул Хаку, који је ухапшен у провинцији Пенџаб након вишегодишње потраге.
    
Ул Хак је оптужен да је радио као финансијер за Ал Каиду и снабдевао побуњенике оружјем, преноси АП.
    
Такође, данас су убијене две особе у бомбашком нападу поред пута у Јужном Вазиристану, некадашњем упоришту пакистанских талибана на сјеверозападу који се граничи са Авганистаном, саопштиле су локалне власти.
    
Раније ове недјеље, побуњеници су убили осам војника када је бомбаш самоубица забио возило напуњено експлозивом у спољни зид војног стамбеног комплекса у Бануу, граду у провинцији Хајбер Пахтунхва. 
    
Након напада војници су убили десет побуњеника.
       
Хиљаде становника данас се окупило у Бануу, носећи бијеле заставе док су захтевали мир у региону. 
    
Неидентификовани наоружани људи отворили су ватру на скупу, убивши три особе и ранивши још двадесетак, саопштила је полиција. 
    
Насиље у Пакистану порасло је након што су се авганистански талибани вратили на власт у Кабулу 2021, а за већину злочина окривљени су пакистански талибани, Техрик-е-талибан Пакистан.
    
Они су засебна група, али су савезници авганистанских талибана, наводи АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана