Ово је била његова улога: Ухапшен осми терориста осумњичени у вези са нападом у Москви

GS
Foto: Tanjug/AP

Ухапшен је и осми осумњичени у вези са нападом на "Крокус сити хол", Алишер Касимов. Он је осумњичен да је издавао стан терористима. За то вријеме, руски службеници били су у Таџикистану, како би испитали породице четворице мушкараца који су главни осумњичени за напад на тржни центар у Москви, јавља Ројтерс.

Руска полиција је ухапсила Алишера Касимова, руског држављанина поријеклом из Киргизије и осмог осумњиченог у случају терористичког напада на “Крокус сити хол“ у Москви.
 

На питање да ли разумије оптужбу, Касимов је навео да је једноставно издао стан и да није знао да скрива будуће терористе.

Ово је прва особа укључена у случај, чијем рочишту су присуствовали рођаци - мајка, брат и стриц.

У току испитивање чланова породица осумњичених

Три таџикистанска безбједносна извора рекла су за Ројтерс да су руски службеници испитивали породице осумњичених за напад на “Крокус сити хол“ у Москви, у којем је 139 особа убијено, а око 180 је повријеђено.

Извори који нису били овлашћени да дају информације о овом случају кажу да су таџикистански безбједносни званичници у пријестоницу Душанбе довели породице осумњичених из различитих дијелова ове земље - из градова Вахдад и Хисар, као и из области Рудаки.

Таџикистански предсједник Емомали Рахмон лично је надгледаo истрагу на таџикистанској страни, рекли су извори.

У свом првом јавном коментару након напада на Москву, Рахмон је јуче поручио да је то “срамотно и страшно“ и позвао је Таџикистанце да заштите дјецу од штетних утицаја.

Оптужница против четворице нападача

Против четворице нападача подигнута је оптужница у Русији, гдје им пријети доживотна казна затвора због терористичког напада.

Још тројици, такође поријеклом из Таџикистана, одређен је притвор због сумње да су били саучесници, преноси Ројтерс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана