Ово је Американац оптужен за убиство мушкарца из БиХ

Агенције
Ово је Американац оптужен за убиство мушкарца из БиХ

ЧИКАГО - Брандон Сандерс (33) оптужен је за убиство првог степена те за оружану пљачку након што је 12. маја убио Расима Катанића (69), поријеклом из БиХ.

Све се десило на крову једне зграде гдје је Катанић, иначе власник компаније K&R Heating & Cooling , дошао да поправи климу у једном ресторану.

Полиција је саопштила да је Сандерс избо Катанића, а онда од њега узео шрафцигер којим је касније обио два стана у згради. Како даље стоји у саопштењу, Катанић је радио на крову ресторана поправљајући компресор када је убијен

Након што је избо Катанића у врат и главу, он је од њега украо новчаник, кључеве те шрафцигер. Надзорне камере су снимиле Сандерса како излази из зграде у одјећи коју је украо из станова у које је провалио. Катанићев шрафцигер је оставио на једном поштанском сандучету у згради.

Мотив убиства је и даље нејасан, али је Сандерсово понашање тог дана било неуобичајено а оптужници се наводи да је био и психички нестабилан.

Иако није званично оптужен, Сандерсa сумњичe и за убиство студента Имана ал Сараџа. Како преноси Чикаго Сан Тајмс, његово тијело је пронађено у Сандерсовом замрзивачу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана