Ова земља предлаже закон којим би се олакшала регистрација бракова, а отежао развод

Танјуг
Ова земља предлаже закон којим би се олакшала регистрација бракова, а отежао развод

ПЕКИНГ - Кина је саставила нацрт закона који ће паровима олакшати регистрацију брака, док ће подношење захтјева за развод постати теже.

Кинеско министарство цивилних послова ове недеље је објавило нацрт, а грађани ће своје коментаре моћи да доставе министарству до 11. септембра, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

То долази у тренутку када се државни челници боре да подстакну младе парове да се вјенчају и имају породицу, јер је забиљежено да је популација у тој држави другу годину заредом опала.

За разводе ће важити период чекања од 30 дана, који је креиран да би паровима било дато вријеме уколико желе да се предомисле.

„Уредба промовише значај брака и породице и тежи се смањењу импулсивних развода, и одржавању друштвене стабилности”, каже професор на Институту за становништво и развојне студије на Универзитету Сиан Ђијаотонг Јианг Куанбао за Глобал Тајмс.

Број кинеских парова који су се вјенчали у првој половини године је 3,43 милиона, што је пад за 498.000 у односу на претходну годину.

Стручњаци оцјењују да је то најнижи број вјенчања од 2013. године, пошто све више младих одлаже вјенчања, показују званични подаци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана