Отворено мрачно, ново поглавље политичког насиља у САД

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

ЊУЈОРК - Покушај убиства бившег предсједника САД Доналда Трампа, који отвара мрачно ново поглавље у причи о политичком насиљу у САД, потресао је нацију која је већ била дубоко подијељена током једног од најнапетијих периода своје модерне историје, пише данас "CNN".

Покушај убиства бившег предсједника на предизборном скупу само неколико дана прије очекиваног прихватања републиканске номинације за предсједничког кандидата је, по дефиницији, напад на демократију и право сваког Американца да бира своје лидере, наводи "CNN".

Трамп се обраћао својим присталицама са бине у Пенсилванији када су одјекнули пуцњи, он се тргнуо, затим се руком ухватио за десну страну лица и склонио испод говорнице окружен масом узнемирених људи.

Бивши предсједник је касније испричао да је осјетио да му је метак пробио кожу уха и да је крварио док је окружен агентима Тајне службе напуштао говорницу.

Фотографија Ивана Вучија из Асошијетед преса на којој огорчени, али жив Доналд Трамп са крвљу на уху и образу, показује уздигнуту, стиснуту песницу док га агенти Тајне службе спроводе са бине на безбједну локацију са америчком заставом у позадини, одмах је постала вирална као илустрација једног напетог политичког раздобља америчке историје, без обзира на даљи развој догађаја, оцјењује "CNN".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана