Откривено још подводних звукова у потрази за несталом подморницом

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БОСТОН- Канадски брод открио је још подводних звукова у подручју у којем спасиоци трагају за подморницом ''Титан'' која је нестала у сјеверном Атлантику док је превозила пет особа до олупине ''Титаника'', саопштили су данас званичници.

Капетан првог округа обалске страже Џејми Фредерик рекао је да су се данас опет чули звуци, али да се не зна шта они представљају. 

Он је нагласио да је ова акција и даље 100 одсто мисија потраге и спасавања. 

"Наставићемо да стављамо на располагање сва средства које имамо у  покушају да пронађемо Титан и чланове посаде", поручио је Фредерик.

Он је додао да званичници вјерују да посада има ограничене количине хране и воде, наводи Си-Ен-Ен.

Фредерик је нагласио да се потрага врши на простору чији је обим двоструко већи од савезне америчке државе Конектиката, на дубини од више од четири километара. 

Према наводима обалске страже, потрага у области у којој су данас и јуче у Атлантском океану идентификовани звукови до сада је дала негативне резултате. 

Екипе и даље  покушавају да лоцирају шта је изазвало "звукове лупања".

Иако тачна локација и извор одакле потиче детектована бука још нису утврђени, званичници обалске страже довели су још бродова и других пловила како би претражили уже дефинисану област нестанка подморнице, напомиње АП. 

Океанограф Доналд Марфи рекао је да је област у сјеверном Атлантику, у којој је нестала подморница у недјељу, подложна магли и олујним условима, због чега је то изузетно изазовно окружење за спровођење мисије потраге и спасавања.

Подморница је пријављена као нестала у недјељу након што је изгубила контакт, сат и 45 минута након што је заронила и није се вратила на површину у очекивано вријеме. 

Америчка обалска стража у координацији са другим агенцијама, укључујући америчку морнарицу и канадску обалску стражу, ради "даноноћно" на покушају да пронађе несталу подморницу са пет људи у њој, али до сада напори у потрази нису дали резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана