Ко је Томас Куркс: Откривени детаљи о нападачу на Трампа

Агенције
Ко је Томас Куркс: Откривени детаљи о нападачу на Трампа

Томас Крукс, младић који је пуцао на Доналда Трампа радио је у кухињи старачког дома само неколико минута вожње од улице у којој је живио, тврди Би-Би-Си.

Томас Метју Крукс је завршио средњу школу Бетел Парк 2022. године.

- Желимо да упутимо наше искрене жеље за брз и потпуни опоравак Трампу и онима који су присуствовали суботњем догађају и онима који су физички повријеђени или емоционално погођени овим трагичним догађајем - наводи се у саопштењу школе.

НБЦ њуз наводи да је Крукс био међу више од 10 ученика који су те године добили награду за математику и науку, а његов колега из средње школе Џејсон Колер рекао је да је Крукс био усамљеник кога су много малтретирали у средњој школи.

Како је рекао, Крукс је стално носио ловачку одјећу и исмијавали су му се због начина на који се облачи. Често је сједио сам за ручком.

Човјек који живи у Круксовој улици рекао је да је био шокиран када га је пробудила вијест да је комшија одговоран за покушај атентата.

- То је апсолутно лудо - рекао је Ендру Бланко.

Бланко је рекао да је већина људи у блоку дружељубива, али је ријетко виђао или разговарао са било ким у Круксовој куц́и.

Дан Грзибек, демократа који је члан вијећа округа Алегени и живи низ улицу од стријелца у Бетел парку, рекао је да комшије не могу да вјерују да је убица живио међу њима.

Он је рекао да је прошле јесени, када се кандидовао за мјесто у општинском вијећу, упознао Круксове родитеље док је куцао на врата у комшилуку.

Пентагон је потврдио да Крукс није имао везе са америчком војском. У бирачким списковима Пенсилваније наводи се Томас Метју Крукс са истом адресом и датумом рођења као регистровани републиканац. Али изгледа да је Крукс дао донацију од 15 долара либералном ПАК-у на дан инаугурације 2021. године, према евиденцији Савезне изборне комисије.

Америчке власти пронашле су експлозивне направе у Круксовом аутомобилу, објавио је Волстрит журнал, позивајући се на неименоване изворе, а у његовој кући пронађен је и експлозив.

И новине и АБЦ њуз су објавиле да је Круксову пушку купио његов отац.

За сада није откривен мотив напада

Истражитељи су заплијенили пушку АР-15 након атентата на Трампа и вјерује се да је оружје коришћено у покушају атентата, објавили су Њујорк тајмс и Вашингтон пост.

АР-15 је полуаутоматска пушка коју углавном производи колт. Пушка је по изгледу скоро идентична јуришној пушци М16 коју користи америчка војска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана