Отац постројио тројицу синова и стријељао их

ГС
Foto: Cincinnati.com

МОНРО - Амерички суд подигао је данас оптужницу против мушкарца из Охаја због основане сумње да је убио своја три млада сина.

Према судским списима округа Клермонт, Чад Доерман (32) терети се по оптужбама за тешко убиство, отмицу и смртонсони напад на његове синове старе седам, четири и три године, који се одиграо 15. јуна у граду Монро, око 120 километара западно од Колумба, пренио је АП.

Доерман је наводно постројио своја три мала сина - старости седам, четири и три године - и упуцао их у стилу погубљења, саопштиле су власти.

Један од дјечака је покушао да побјегне, али је Чед Дорман наводно рекао полицији да га је „уловио” и упуцао, саопштиле су власти. Све се десило 15. јуна.

„Жена је око 16,15 часова позвала хитну помоћ вичући да су њене „бебе упуцане”, саопштила је канцеларија шерифа округа Клермонт.

Три минута касније, возач у том подручју позвао је хитну да пријави да млада жена трчи низ пут и виче да је „отац све убио”, саопштила је шерифова канцеларија.

Полиција је пронашла Дормана (32) како сједи на степеницама са пиштољем у рукама.

Полицајац га је гурнуо на земљу и ставио му је лисице.

Уз јауке које су се чуле у позадини, замјеник га је питао шта се десило, а Дорман је мирно одговорио: „Ништа”.

Убрзо након тога, полицајци су затекли троје убијене дјеце како леже у дворишту и не реагују. Покушали су оживљавање, али су дјеца умрла на лицу мјеста, саопштила је шерифова канцеларија.

Мајка дјеце (34), која није јавно идентификована, наводно је упуцана у руку док је покушавала да заштити своје дјечаке од пуцњаве. Она је у моменту очајања наводно ухватила пиштољ који је држао отац убица.

Дорман је ухапшен без инцидената и одведен у шерифову канцеларију на испитивање.

Од тада је оптужен по три тачке за тешко убиство. Одведен је у затвор округа Клермонт гдје га држе уз кауцију од 20 милиона долара (око 20 милиона евра).

 

Дорман је наводно признао да је убио дјечаке, рекао је Дејвид Гаст, шеф кривичног одјељења тужилаштва округа Клермонт. Он је наводно планирао убиства неколико мјесеци, наводи се у судским документима.

„Ово се није догодило из хира. Траума коју је овај човјек нанио својој породици, заједници, органима за спровођење закона, онима који први реагују и свима нама који имамо било какву представу о томе шта се овдје дешава је неописива“, рекао је Гаст на суду.

Тражећи кауцију од 20 милиона долара (око 20 милиона евра), Гаст је рекао судији да су ови дјечаци тражили од свог оца „заштиту, љубав, вођство”.

Полиција је саопштила да нема знакова насилног уласка у кућу и да не трага за другим осумњиченима.

Доерманов отац, Кеит Дорман, рекао је за да је његов син „једноставно пукао”, преноси Блиц.

„Нешто се дешавало у његовом животу са чиме више није могао да се носи. Не могу да причам са њим, не дају ми да разговарам с њим тако да немам било каквих одговора. Вјероватно је крио много ствари од мене“, рекао је Кит.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана