Отац пио пиво током лета, па дозволио 11-годишњем сину да управља авионом, обојица погинули

Agencija
Отац пио пиво током лета, па дозволио 11-годишњем сину да управља авионом, обојица погинули

На друштвненим мрежама појавио се узнемирујући снимак оца како држи пиво док његов млади син управља њиховим авионом – недуго прије него што је пар погинуо у несрећи.

 Гарон Маиа (42) и његов син Франциско (11) погинули су када је њихов приватни авион пао у прашуму у западном Бразилу 29. јула.

Мајина супруга, Ана Придоник, наводно је одузела себи живот само неколико сати након што су њен муж и син сахрањени 1. аугуста.

Бразилски полицајци истражују колико су очеви поступци могли да допринесу смртоносном паду авиона. Није јасно када је Маиа снимио снимак како пије пиво, али се може видјети на сједишту копилота док његов син управља авионом вриједним 900 хиљада фунти.

Послије полијетања са земљане писте, отац каже:

“Чекај, све је спремно? Ништа испред, ок. Хајде, 600 коња, можеш гурати”. “Рука на полугу, рука на полугу. Држи руку ту и погледај брзину“, додао је он.

Убрзо затим отвара пиво и пита сина:

“Путник може, зар не Кико?” Истражитељи несрећа рекли су да је Маиа полетио са ранча у Новој Конквисти, а затим се зауставио на аеродрому да допуни гориво.  

Наводно је планирао да одлети са Франциском до своје мајке у Кампо Гранде, преноси Даилy Маил.

Авион је поново полетио у 17.30 и наводно се срушио осам минута касније, нестајући са радара.

“Авион се срушио веома близу оранице, није имао времена да слети”, рекао је радник на фарми бразилском издању Г1.

Спасиоци су цијели дан трагали за тијелима и успјели су да их лоцирају 30. јула. Узрок пада истражује Истраживачки центар за превенцију ваздухопловних несрећа.

Бразилски закон налаже да морате имати више од 18 година да бисте управљали авионом, да сте завршили средњу школу и да сте регистровани у Националној агенцији за цивилно ваздухопловство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана