Осуђена жена која је гурнула трогодишњу дјевојчицу на шине

Агенције
Foto: Илустрација

Жена из Орегона, Бријана Лејс Воркман, проглашена је кривом након што је 28. децембра 2022. гурнула трогодишњу дјевојчицу на шине.

Судија окружног суда округа Мултномах Нан Волер наредио је да 33-годишњакиња буде стављена под надлежност Одбора за ревизију психијатријске безбједности ради његе, старатељства и лијечења у трајању од највише 10 година. Она ćе бити превезена у државну болницу Орегон.

У саопштењу се наводи да су "жртва и њена породица" присуствовали изрицању пресуде и да се "радују њиховом наставку излијечења".

Инцидент се догодио на платформи у сјевероисточном Портланду, Орегон. У време инцидента, Воркманова је била наведена као бескуćница и живјела је у Портланду.

Окружно тужилаштво је добило снимак видео надзора на којем се види да Воркманова устаје са клупе и гура дјевојчицу на шину док је стајала са мајком и чекала воз, преноси Србија Данас.

Према претходном саопштењу за медије, дијете је "слетјело лицем на металну шину и камење прије него што је брзо спашено са железничких шина". Након инцидента, трогодишњакиња је имала "мали црвени траг на челу" и "јаку главобољу", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана