Осуђен супруг убијене Београђанке Ане Волш

Танјуг
Осуђен супруг убијене Београђанке Ане Волш

Брајан Волш, оптужен за убиство своје супруге, Београђанке Ане Волш у Кохасету у Масачусетсу 2023. године, осуђен је данас на 37 мjесеци затвора у другом предмету који се односи на преваре са умjетнинама.

Волш (48) је 2021. године признао кривицу за продају двије фалсификоване слике Ендија Ворхола у међународној шеми умјетничких превара.

Судија савезног суда у Бостону осудио је Волша на 37 мјесеци затвора, преноси Бостон Хералд. Волшу је наложено и да плати 475.000 одштете, наводи Ројтерс. 

Брајан Волш је оптужен за убиство супруге Ане, поријеклом из Србије, као и за ометање полицијске истраге и опструкцију правде и "непрописно преношење људског тијела". 

Ана Волш, америчка држављанка поријеклом из Београда, нестала је 1. јануара 2023. године и њен супруг је рекао да је из Кохасета у Масачусетсу, гдје су живјели, отпутовала у Вашингтон, гдје је радила. 

Међутим, њен послодавац је три дана касније пријавио нестанак.

У истрази су касније пронађени материјални докази који, према оптужници, указују да је Брајан Волш убио Ану, раскомадао њено тијело и уништио посмртне остатке. 

У подруму њихове куће пронађени су и ножеви са траговима крви, а интернет претраге Брајана Волша показале су да је тражио информације о томе како да се отараси тијела.

Он се изјаснио да није крив за убиство првог степена и уништавање тијела своје супруге, за шта га терети оптужница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана