Остин упозорио да је опстанак Украјине у опасности

СРНА
Остин упозорио да је опстанак Украјине у опасности

БЕРЛИН- Амерички министар одбране Лојд Остин упозорио је да је опстанак Украјине у опасности и покушао да увјери савезнике да су САД привржене Кијеву и у вријеме када је Вашингтон остао без новца за даље наоружавање украјинских снага.

Предсједавајући америчког Представничког дома Мајк Џонсон, републиканац, до сада је одбијао да стави на гласање нацрт закона који би обезбиједио додатних 60 милијарди долара Украјину, а Бијела кућа тешко проналази начине да пошаље помоћ Кијеву.

Остин је водио мјесечни састанак познат као Украјинска одбрамбена контакт група, који се одржава у ваздухопловној бази Рамштајн у Њемачкој. Учествовало је око 50 земаља које су војно подржале Украјину.

"Данас је опстанак Украјине у опасности и безбједност Америке је угрожена", рекао је Остин на конференцији за новинаре послије састанка.

Он је изјавио да одлази одавде "потпуно ријешен да одржи проток америчке безбједносне помоћи и муниције".

"То је питање опстанка и суверенитета Украјине и питање части и безбједности за Америку", додао је амерички министар одбране.

Остин, који ове године путује први пут од лијечења рака простате, није рекао на који ће начин Вашингтон подржати Украјину без додатних средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана