Остин: Рат у Гази треба да буде више "хируршки"

Срна
Остин: Рат у Гази треба да буде више "хируршки"

ТЕЛ АВИВ - Амерички министар одбране Лојд Остин рекао је да су САД разговарале са Израелом о потреби да рат у Гази буде више "хируршки".

Он је током посјете Тел Авиву поновио америчку подршку Израелу, али је истакао да је неопходно смањити жртве међу цивилима и пребацити се на "операције мањег интензитета".

Остин је рекао да је америчка подршка Израелу непоколебљива и чврста и да Израел није сам.

Према његовим ријечима, Израел има свако право да се брани од Хамаса, фанатичне терористичке групе чији је циљ убијање Јевреја и уништење јеврејске државе, пише "Гардијан".

Остин је подсјетио да Хамас и даље држи таоце, укључујући америчке држављане.

Он је истакао да ће САД наставити неуморно да раде на ослобађању талаца у Гази и да је то приоритет САД и предсједника Џозефа Бајдена.

У међувремену, болнички извори у Гази јавили су да је 110 људи погинуло у Џабалији касно синоћ у израелским ваздушним ударима.

САД су, такође, изразиле забринутост Израелу у вези са извјештајима да је израелски снајпериста убио двоје хришћана испред цркве у Гази током викенда.

Портпарол Бијеле куће за националну безбједност Џон Кирби рекао је да САД пажљиво прате развој ситуације.

Латинска патријаршија Јерусалима саопштила је да је израелски снајпериста убио двије жене. Ријеч је о Нахиди Халил Антон и њеној ћерки Самар које су убијене док су ишле до манастира монахиња у комплексу парохије Свете породице.

У саопштењу се наводи да је још седам људи рањено док су покушавали да заштите друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана