Оставио дјецу у врелом аутомобилу, па отишао код фризера

Агенције
Оставио дјецу у врелом аутомобилу, па отишао код фризера

Седмогодишња дјевојчица из Велике Британије и њена млађа сестра остављене су у врућем аутомобилу са затвореним прозорима на Тенерифима.

Дјевојчицу и једногодишњу бебу наводно је 17. јуна уочио забринути мјештанин, који је рекао да је изнајмљени бијели аутомобил Фолксваген Поло био паркиран на сунцу испред тржног центра у Лос Кристианосу.

Одлучио је да сачека 15 минута да се родитељи појаве, али с обзиром на то да њима није било ни трага, позвао је полицију.

Полицајци су наговорили седмогодишњакињу да откључа врата аутомобила гдје су пронашли јогурте и сокове, као и документе мушкарца за којег се вјерује да је отац дјевојчица.

Кренули су да траже 38-годишњака по тржном центру, а на крају су га пронашли у фризерском салону.

Али, он је негирао да је отац дјевојчица и рекао им да се не зове као човјек којег траже.

С обзиром на то да нису могли да лоцирају родитеље, полицајци су обавијестили локално тужилаштво, а до оца су дошли тек уз помоћ рент-а-кар компаније од које је унајмио возило.

Возачка дозвола и друге информације потврдиле су да је мушкарац с којим је полиција разговарала у фризерском салону ипак отац дјевојчица и да је лагао полицајцима о свом идентитету.

Побјегао након испитивања

Када су се вратили у фризерски салон како би га привели, фризери су их обавијестили да је осумњичени побјегао недуго након испитивања.

Ствар се додатно закомпликовала када је на мјесто догађаја дошао 35-годишњи Пољак и полицији рекао да је пријатељ оца дјевојчица.

Тврдио је да га је мушкарац замолио да их покупи, али су полицајци одбили да пусте дјецу док се њихови родитељи у потпуности не идентификују.

Полиција је на крају успјела да уђе у траг мајци дјевојчица, 27-годишњој британској туристкињи.

Она је контактирана и дошла је у тржни центар, гдје су службеници потврдили њен идентитет и предали јој дјецу.

Полиција је отворила случај и покушава да пронађе оца и ухапси га под сумњом да је напустио дјецу, преноси Дејли мејл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана