Особље аеродрома помагало шверцерима дроге

Танјуг
Особље аеродрома помагало шверцерима дроге

МЕЛБУРН - Више десетина чланова аеродромског особља у Мелбурну оптужено је да ради за организоване криминалне групе које кријумчаре дрогу у Аустралију, пренио је данас Гардијан.

У оквиру истраге граничних снага која је циљала на сараднике криминалаца у ланцима снабдијевања аеродрома, откривено је да је 70 запослених на аеродрому у Мелбурну прекршило безбедносне провјере у посљедњих 12 мјесеци, а неки су осумњичени за криминалне активности.

Граничне снаге саопштиле су да се посада неименоване авио-компаније бавила дистрибуцијом дроге, док су чланови посаде друге авио-компаније кријумчарили цигарете и дуванске производе у коферима са дуплим дном, што су наводно чинили како би избјегли плаћање царинских дажбина.

Утврђено је да су два члана посаде међународног лета била под утицајем илегалних супстанци на дужности, што је довело до отказивања најмање једне визе за Аустралију.

Главна надзорница граничних снага Аустралије Кели-Ен Периш рекла је да су у оквиру истраге коришћени преносиви рендгенски апарати којим су скенирани простори за складиштење у авионима, складишта на аеродромима, и простори предвиђени за авионске посаде.

Периш је додала да је истрага и даље у току и да циља неколико људи у авијацији са наводним везама са транснационалним организованим криминалним групама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана