Ослобођено пет сестара које су киднаповане у Абуџи

Танјуг
Ослобођено пет сестара које су киднаповане у Абуџи

АБУЏА - Нигеријска полиција саопштила је да је пет сестара, које су 2. јануара ове године киднаповане у породичној кући у Бварију, предграђу нигеријске престонице Абуџе, ослобођено у заједничкој акцији полиције и војске.

Како је саопштила полиција, послије успјешне акције спашавања која се догодила у суботу увече у близини шуме Каџуру у држави Кадунана на сјеверу Нигерије дјевојчице су враћене породици, преноси BBC.

Приликом киднаповања, заједно са још једном сестром која је касније убијена и њиховим оцем Мансуром Ал-Кадријаром почетком јануара страдали су ујак дјевојчица и три полицајца када су упали у засједу отмичара.

Касније су отмичари ослободили Мансура под условом да прикупи откупнину за њихово ослобађање и додатно, како је рекао један члан породице за BBC, као опомену, убили његову 21-годишњу ћерку Набеху,

 За ослобађање дјевојчица отмичари су тражили откупнину у висини од 65 милиона наира (око 62.300 евра), а многи грађани Нигерији донирали су новац како би се износ што прије сакупио, упркос чињеници да је исплата новца за откуп у тој земљи законом забрањена.

Широм Нигерије, а посебно на њеном сјеверу, посљедњих година криминалне групе, у намјери да лако дођу до новца, киднаповале су стотине људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана