Ослобођена тројица киднапованих новинара

Танјуг
Ослобођена тројица киднапованих новинара

МЕКСИКО СИТИ  - Три новинара недавно киднапована у држави Гереро на југу Мексика, ослобођена су неповријеђена током операције надлежних служби, саопштила је данас канцеларија државног тужиоца.

Мексико је једна од најсмртоноснијих земаља на свијету за новинаре, са петоро убијених само у овој години, саопштено је из међународне организације за слободу говора Члан 19, преноси Ројтерс.

Три новинара која су ослобођена у суботу била су међу пет људи чији нестанак је пријављен у туристичком граду Таско,  због чега је канцеларија државно тужилаштво отворило истрагу.

Силвиа Арце и Алберто Санчез, који воде дигиталну платформу Ред Сиете, ослобођени су у суботу ујутру након отмице коју су у сриједу извели наоружани људи, саопштено је из организације Члан 19.

Још један новинар који је ослобођен у суботу је Марко Толедо, директор недјељника Ел Еспецтадор де Тако, саопштиле су власти.

Толедову жену и сина такође су киднаповала петорица наоружаних мушкараца који су прошле недјеље ушли у њихову кућу, саопштава Члан 19.

Иако је Толедова жена ослобођена, власти још трагају за сином новинара, наводи се у саопштењу државног тужилаштва.

Са укупно 13 убијених, прошла година је била најсмртоноснија за новинаре у Мексику у посљедње 23 године, колико организација Члан 19 води евиденцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана