"Боинг" добио новог директора: Уз функцију добио нагомилане проблеме

GS
"Боинг" добио новог директора: Уз функцију добио нагомилане проблеме

ВАШИНГТОН - Америчка авио-компанија Боинг објавила је данас да је њен нови извршни директор постао Роберт "Кели" Ортберг, који ће 8. августа наслиједити Дејвида Калхуна и покушати да ријеши нагомилане проблеме компаније међу којима је и оперативни губитак од 1,4 милијарде долара у другом кварталу 2024.

"Изузетно сам почаствован што сам се придружио овој култној компанији. Боинг има огромну и богату историју као лидер и пионир у нашој индустрији", изјавио је Ортберг.

Он је навео да ће заједно са 170.000 запослених предано радити на томе да настави традицију фирме Боинг, са нагласком на безбједност и квалитет производње, преноси Си-Ен-Ен (ЦНН)
    
Ортберг, који је дипломирао машинство и најприје радио као инжењер, а након тога и као извршни директор фирме Роквел Колинс, је истовремено констатовао да у Боингу "мора да се уради много посла".  

Нови извршни директор Боинга ће заиста имати пуне руке посла у авио-компанији која од 2019. није забиљежила профитабилну годину.
    
Од тада су њени основни оперативни губици износили 33,3 милијарде долара, укључујући губитак за други квартал 2024.
     
Боинг ће имати проблеме да се врати профиту док не убеди регулаторе да је ријешио проблеме са безбедношћу и квалитетом својих авиона, наводи америчка медијска кућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана