Оријент Експрес више неће саобраћати од Лондона до Француске

Танјуг
Оријент Експрес више неће саобраћати од Лондона до Француске

ЛОНДОН - Чувени воз Оријент експрес престаје да саобраћа на потезу од лучког британског града Фолкстона до Лондона због појачаних граничних контрола послије Брегзита, преноси Индипендент.

Наводи се да је до тога дошло због тога што је превише отежана процедура преласка границе са Француском у граду Калеу.

Из компаније која руководи путовањима Оријент Експреса, Белмонд, саопштено је да ''појачана контрола гранциа и пасоша'' значи да ће компанија морати да ''прилагоди пословање'' следеће године.

''Желимо да избјегнемо сваки ризик од ометања путовања за наше госте, кашњења и пропуштање преседања, и да пружимо највиши ниво услуге, што је могуће непримјетније и опуштеније," наводи се у саопштењу.

Путници Оријент експреса су раније могли да се возе у луксузним арт деко вагонима од станице Викторија у Лондону до Фолкстона прије него што се укрцају у аутобус да пређу у Француску, гдје су могли да се придруже возу компаније Белмонд у Калеу.

Безбједносне провере после Брегзита, које су изазвале кашњења у Доверу и до 14 сати посљедњих недјеља, значе да путнички пасоши морају бити контролисани прије него што пређу канал Ла Манш.

Купе у старом возу Оријент експреса из 1929. кошта између 3.530 и 10.100 фунти по особи, а путници се увече свечано облаче за вечеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана