Организовао странце да му силују жену: Била је ближе коми него спавању

Г.С.
Организовао странце да му силују жену: Била је ближе коми него спавању

Мушкарац стар 71. годину завршио је пред судом у Француској по пријави да је више пута дрогирао и силовао своју жену, али и организовао десетине других странаца да је сексуално злостављају.

Доминик П., је оптужен  да је више од једне деценије путем интернета врбовао странце да дођу у његов дом и силују жртву. Жена је била под јаким седативима да није била свјесна недјела које ће се изнова понављати, кажу њени адвокати.

Случај је ужаснуо Француску због масовности тешких злочина. Полиција је утврдила најмање 92 силовања која су починила 72 мушкарца.

Педесеторо је идентификовано и оптужено и њима се суди заједно са супругом.

Жртва, која сада има 72 године, сазнала је за злостављање тек 2020. пошто ју је обавијестила полиција.

Суђење ће за њу бити „ужасно искушење”, рекао је њен адвокат Антоан Ками, јер ће то бити први пут да гледа видео доказе злостављања.</спан>

„Први пут ће морати да проживи силовања која је трпила 'више од десет година'”, рекао је адвокат новинској агенцији АФП.

Доминик П. постао је дио полицијске истраге послије инцидента у септембру 2020., када га је припадник обезбјеђења ухватио како тајно снима испод сукње три жене у тржном центру.

Полиција је тада на његовом компјутеру пронашла стотине слика и видео снимака његове супруге на којима се чинило да је она без свијести.

Слике наводно приказују десетине напада који су се догодили у кући брачног пара. Злостављање је наводно почело 2011.

Исљедници су такође пронашли дописивања на веб страници у којима је Доминик П. наводно регрутовао странце да дођу у њихов дом и силују му жену.

Признао је да је супрузи давао снажне препарате за смирење, попут лијека за анксиозност.

Он је оптужен да је учествовао у силовањима, снимао их и охрабривао друге мушкарце користећи понижавајући ријечник, наводе тужиоци, преноси Блиц.

Новац наводно није био дио злочина.

Оптужени силоватељи, старости између 26 и 74 године, били су из различитих сфера живота и док је већина учествовала једном, неки су се враћали и до шест пута, наводе тужиоци.

Њихова одбрана је да су помагали пару да оствари сопствене фантазије, али је Доминик П. рекао исљедницима да су сви знали да је његова жена била дрогирана без њеног знања.

Једно стручно лице је указало да је њено стање било „ближе коми него спавању”.

Доминик П., који је рекао да је силован када је имао девет година, спреман је да се суочи са „породицом и супругом”, казала је његова адвокатица Беатрис Заваро новинској агенцији АФП.

Такође је оптужен за убиство и силовање из 1991., што негира, и за покушај силовања 1999. године, што је признао послије ДНК тестирања.

Суђење, које се одржава у Авињону, у јужној Француској, трајаће до 20. децембра.

У понедјељак, на дан почетка суђења, жена се појавила на суду уз подршку троје дјеце, пренио је АФП.

Ками, њен адвокат, рекао је да је могла да се одлучи за суђење иза затворених врата, али да је „то оно што би њени нападачи жељели”.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана