Орбан: Резултати предсjедничких избора у САД 2024. утицаће на ситуацију у Украјини

Tanjug
Foto: Arhiva

БУДИМПЕШТА - Резултат предсjедничких избора у САД 2024. године могао би утицати на ситуацију у Украјини, уколико се сукоб у тој земљи потраје неколико година, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је истакао за радио "Кошут" да Украјина може да настави борбена дејства све док буде добијала подршку САД, а када та подршка буде прекинута, биће могућ прекид ватре. 

 

      Бивши амерички председник Доналд Трамп, који планира да се поново кандидује за председника, жели прекид сукоба у Украјини, рекао је Орбан, напомињући да резултати председничких избора у САД идуће године могу утицати на исход рата.

 

          Мађарски премијер је истакао да су САД играле мање активну улогу у покушајима обликовања европске политике последњих година, али да се ситуација променила откако је избио оружани сукоб у Украјини и и да је сада Вашингтон преузео вођство, како је рекао, "ратне коалиције“ која подржава Кијев.

 

          Мађарска влада је више пута истицала да ће бити потребни преговори за решавање украјинског сукоба, не само између Украјине и Русије, већ и између Русије и САД, с обзиром на улогу Вашингтона као главног политичког и војног савезника Кијева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана