Орбан: Вјерујемо у опоравак Фица

Танјуг
Орбан: Вјерујемо у опоравак Фица

БУДИМПЕШТА - Мађарки премијер Виктор Орбан изјавио је данас да словачки премијер Роберт Фицо, који је тешко рањен у атентату, неће моћи да буде активан у најважнијим мјесецима уочи европских парламентарних избора, али да Мађарска вјерује да ће се опоравити. -Сада морамо да се боримо сами за мир, од сада ћемо удвостручити снагу и борити се сами -рекао је Орбан у оквиру своје предизборне турнеје пред изборе који ће бити одржани 9. јуна, пренио је МТИ.

Он је позвао окупљене у Кечкемету, на југоистоку земље да “гласају за мир и окончају насиље” 9. јуна.

Према информацијама његовог шефа за штампу, он је локалним бирачима рекао да је “с промјеном владе на посљедњим изборима Словачка кренула путем да постане земља посвећена миру”.

-Ово је велика помоћ Мађарској, али је процес прекинут покушајем љевичарских активиста да убију словачког премијера - истакао је Орбан.

Послеиј јучерашње сједнице Владе у граду Хандлова, извршен је атентат на предсједника Владе Словачке када је нападач из непосредне близине испалио неколико хитаца.

-Стање Фица и даље је озбиљно и љекари чине све да га стабилизују - изјавио је замјеник премијера и министар одбране Роберт Калињак, пренио је ТАСС.

Према његовим ријечима, још не може да се каже да се ситуација развија позитивно и да његов живот више није у опасности.

-Повреде су веома озбиљне - нагласио је Калињак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана