Орбан: Свијет мора да се пробуди!

СРНА
Орбан: Свијет мора да се пробуди!

БУДИМПЕШТА - Балаж Орбан, политички директор у кабинету мађарског премијера Виктора Орбана, рекао је да "свијет мора да се пробуди" након напада Украјине на руску Курску област.

"Недавне узнемирујуће вијести: У протеклих неколико дана, сукоб између Русије и Украјине је ескалирао. Свијет мора да се пробуди сада! Нема смисла славити бруталне акте са једне или друге стране", написао је Орбан на мрежи "Икс".

Он је додао да је став Мађарске јасан и чврст од првог дана, да нема рјешења овог сукоба на бојном пољу, само за преговарачким столом, пренио је ТАСС.

Украјинске снаге извршиле су велики напад на Курску област 6. августа. Од тада су у регији више пута издавана упозорења о ракетним нападима.

У нападу је убијено 12 цивила и рањена 121 особа, укључујући десеторо дјеце. У болнице је примљено 69 особа, од којих је 17 у тешком стању.

Према посљедњим подацима руског Министарства одбране, Украјина је од почетка непријатељстава у Курској области изгубила до 1.610 војника, 32 тенка и 23 оклопна транспортера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана