Орбан поруком на Твитеру пружио подршку Трампу

Танјуг
Орбан поруком на Твитеру пружио подршку Трампу

БУДИМПЕШТА- Мађарски премијер Виктор Орбан објавио је данас на Твитеру поруку подршке бившем предсједнику САД Доналду Трампу, позивајући га да ''настави да се бори'', након што је против Трампа подигнута кривична оптужница за тајне исплате током председничке кампање из 2016.

''Наставите да се борите, господине предсједниче! Уз вас смо'', написао је Орбан на свом Твитер налогу.

Како наводи АП, Орбан је први лидер неке европске земље који је јавно подржао Трампову предсједничку кампању 2016, а такође је изразио подршку кампањи за реизбор 2020.

Агенција додаје да самог Орбана критичари оптужују да је ''демонтирао'' многе мађарске демократске институције и учествовао у изградњи мреже корупције.

Трамп је Орбана у прошлости описивао као ''снажног лидера'' који ''заиста воли своју земљу'', и хвалио његове напоре да сузбије ''илегалну емиграцију''.

Оптужница коју је Велика порота на Менхетну прошле седмице подигла против Трампа многи су описали као историјску, а услиједила је након година истрага о његовим личним, политичким и пословним плановима и изазвала је потрес у његовом покушају да поново буде изабран за предсједника САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана