Орбан о европским изборима: Морамо да окупирамо Брисел

Танјуг
Foto: Илустрација

БУДИМПЕШТА - Европљани се плаше да ће им Брисел одузети слободу, а ако Мађарска жели да сачува слободу и суверенитет, мора да окупира Брисел, поручио је данас мађарски премијерВиктор

Орбан говорећи о предстојећим изборима за Европски парламент.

“Ми смо Давид који избјегава Голијата... Изгледа да сам Брисел ово не жели да разумије, па ако желимо да сачувамо слободу и суверенитет Мађарске, немамо другог избора него да окупирамо Брисел”, рекао је Орбан у Народном музеју у Будемпешти поводом обиљежавања годишњице почетка револуције и рата за независност 1848-1849. 

Он је додао да “Брисел није прва империја која је бацила око на Мађарску”, преноси мађарски Индекс.

“Европа жели да нам наметне нешто погубно и страно за мађарски дух. Хоће да нас терају у рат, да нам наметну мигранте и да нам преваспитавају дјецу. Уместо мира добили смо рат, умјесто безбједности добили смо владавину права, а умјесто просперитета добили смо финансијску изнуду. Преварени смо, вријеме је да се побунимо”, оценио је Орбан.

Према његовим ријечима, Брисел се окренуо против Европљана а Мађарска, како је навео, неће толерисати да ЕУ “упропаштава пољопривреднике, уништава средњу класу, руши европске компаније, одузима права нацијама, чини нашу дјецу робовима задуживања и одводи цијелу Европу у рат”.

Орбан је указао да подршка у САД за Доналда Трампа показује политичке промјене у корист конзервативних снага у САД и Европи, за које ће ова година бити прекретница.

“На почетку године смо још били сами, до краја године ћемо бити у већини”, поручио је мађарски премијер.

Данас се обиљежава национални празник Мађарске када се десила њена неуспјела револуција против Хабзбуршке монархије, коју је Орбан упоредио са Европском унијом, преноси Асосијетед прес.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана