Орбан: Мале шансе за мир јер Запад преко Украјине жели да побједи Русију

Танјуг
Орбан: Мале шансе за мир јер Запад преко Украјине жели да побједи Русију

ИЛАНО - Мађарски премијер Виктор Орбан је данас изјавио да су мале шансе за успостављање мира у Украјини јер Запад, пре свега САД, жели да победи Русију, а Кијев види као средство за постизање тог циља.

У интервјуу за италијански лист Либеро, навео је да Европа, са изузетком Мађарске, ћути зато што нико не жели да изазове Вашингтон јер је свако ко се не слаже са америчким председником Џозефом Бајденом означен као "путиниста".

Ипак, тиха већина се слаже са мном и уверен сам да ће се расположење промијенити у року од неколико месеци. Већ видим прве знаке тога", рекао је Орбан, преноси МТИ.

Он је навео да је Мађарска "црна овца" у очима Европске уније, али да то није проблем Мађара јер су они увек били "ван хора", чак и иза гвоздене завесе у време Совјетског Савеза, када су се први борили за слободу.

Истакао је да он, попут Силвија Берлусконија који је преминуо раније ове недеље, такође покушава да промени Европу и да ће можда имати више среће у томе.

"Остајемо у Европи јер верујем у тај сан и желим да га остварим, чиме бисмо окончали тренутну ноћну мору", рекао је Орбан.

Он је додао да Европска комисија има превише овлашћења, а да у Европском парламенту треба да буду националне делегације земаља чланица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана