Орбан: Фон дер Лајен и Манфред Вебер желе да сруше мађарску владу

Танјуг
Foto: Јуроњуз

БУДИМПЕШТА - Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и лидер Европске народне партије Манфред Вебер настоје да “сруше суверенистичку мађарску владу” и замјене је “администрацијом у бриселском стилу”, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је за мађарски радио Кошут, говорећи о недавној дебати у Европском парламенту (ЕП), прије које је обавијестио посланике и званичнике ЕУ о предсједавању Мађарске Унијом, да су Фон дер Лајен и Вебер “игнорисали чињенице, били пуни мржње и нису бринули о Европи и европским становницима”, преноси МТИ.

Мађарски премијер тврди да је дебата била усмјерена на рушење мађарске владе и на њено смјењивање, као и да је било предвиђено да замјена буде Клара Добрев из Партије европских социјалиста, док је Европска народна партија у влади жељела Странку Тиса и њеног лидера Петера Мађара. “Јасно је стављено на знање да желе ту коалицију”, навео је Орбан.

 Према његовим ријечима, и Добрев и Мађар су спремни да испуне захтјеве Брисела да се Мађарска укључи у пружање војне помоћи Украјини, а подржавају и миграциону политику ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана