Оптужени за напад у Красногорску открили име координатора

Танјуг
 Оптужени за напад у Красногорску открили име координатора

МОСКВА - Оптужени за терористички напад у Красногорску недалеко од Москве објавили су име свог координатора, наводећи да је ријеч о мушкарцу по имену Сајфуло, јавила је агенција Тас.

Оптужени су испричали да их је Сајфуло контактирао и обећао им по један милион рубаља.

На руском телевизијском Каналу један приказан је снимак на коме се виде припадници руске Федералне службе безбједности /ФСБ/ како испитују терористе.

-Сајфуло нам је рекао да идемо у Украјину, у Кијев. Тамо ће нам дати по милион рубаља - рекао је један од оптужених током испитивања.

Други оптужени за организовање терористичког напада говорио је о помоћи коју су им обећали приликом преласка украјинске границе.

-Отишли смо у Кијев, гдје смо морали да чекамо новац, по милион рубаља. Сајфуло је рекао да ће нас тамо на украјинској граници чекати момци који ће нам помоћи да пређемо границу и стигнемо до Кијева. Координатор им је рекао: „Позовите ме, па ћу вам рећи шта да радитеж“ - рекао је оптужени.

У терористичком нападу 22. марта у дворани “Крокус сити хол” у Красногорску, у Московској области, погинуле су 144, а повријеђена је 551 особа.

Припадници служби безбједности ухапсили су четири директна извршиоца.

Из Руског истражног комитета раније је саопштено да су пронађени докази о повезаности починилаца са украјинским националистима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана