Оптужена за убиство руског војног блогера тврди да јој је смјештено

Танјуг
Оптужена за убиство руског војног блогера тврди да јој је смјештено

МОСКВА- Дарја Трепова, која је осумњичена за атентат на истакнутог руског војног блогера Владлена Татарског, изјавила је данас да јој је жао што је испоручила бомбу која га је убила, али је истакла да није знала садржај пакета који му је предала у кафићу у Санкт Петербургу прије мјесец дана.

"Више од свега желим да умрем", рекла је 26-годишњакиња Трепова за сајт "Ротонда", преноси Ројтерс.

Она је оптужена да је сарађивала са украјинским специјалним службама у припремању убиства руског блогера, због чега је тренутно у притвору, подсјећа Ројтерс.

"Изнова у својој глави понављам те догађаје. Зашто сам једноставно вјеровала да нема ничег опасног у пакету који су ми затражили да испоручим", навела је Трепова.

Истакла је да јој је најнеподношљивије то што је својим рукама убила човјека и повриједила десетине.

"Увијек сам била против насиља", рекла је Трепова.

Она, међутим, није навела ко ју је замолио да Татарском преда пакет у којем је био скривен експлозив.

Трепова се налази у затвору Лефотово који се често користи за особе осумњичене за шпијунажу и друге тешке злочине, наводи британска агенција. У Санкт Петербургу, другог априла ове године, убијен је руски војни блогер Максим Фомин, познатији као Владлен Татарски.

Он је био један од симбола руске борбе за Донбас и представљао је ауторитет за многе добровољце и војнике Луганске и Доњецке Народне Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана