Оптужена за убиство блогера Татарског: Мислила сам да је бомба прислушни уређај

Танјуг
Оптужена за убиство блогера Татарског: Мислила сам да је бомба прислушни уређај

МОСКВА - Рускиња Дарја Трепова, оптужена за атентат на истакнутог проратног блогера Владлена Татарског, изјавила је у суду да је мислила да пакет који му је дала у кафеу у Санкт Петербургу садржи прислушни уређај, а не бомбу и додала да је дјеловала по наређењу човјека из Украјине, који јој је слао новац и упутства неколико мјесеци прије убиства блогера 2. априла прошле године.

Руске власти су одмах послије напада оптужиле Украјину да је организовала убиство Татарског, док високи украјински званичници нису ни преузели одговорност нити су негирали умијешаност, а помоћник предсједника Володимира Зеленског Михаил Подољак, је атентат описао као ''унутрашњи тероризам'', преноси Ројтерс.

Татарски је погинуо од бомбе сакривене у малој фигури са његовим ликом коју му је Трепова предала у кафићу, гдје је држао говор пред публиком од око 100 људи.

Свједоци су на суђењу испричали да је у шали назвао фигурицу "Златни Владлен" и превртао га у рукама пре него што је експлодирала, убила га на лицу мјеста и ранила на десетине у публици.

Идентитет ''Гешталта'', човјека из Украјине који је наводно Треповој наредио да преда фигурицу Татарском, и даље је непознат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана