Оптужен мушкарац за напад на Најџела Фаража

Танјуг
Foto: Танјуг,АП

ЛОНДОН - Британска полиција саопштила је данас да је оптужила 28-годишњег Џоша Грилија, који је гађао политичара Најџела Фаража камењем, цементом и кафом током предизборне кампање у граду Барнслију.

Заговорник Брегзита и лидер реформиста, Фараж пролазио је у уторак центром града у отвореном аутобусу и поздрављао окупљене, када је Грили бацио каменицу ка њему, али га није погодио.

"Грили је оптужен за коришћење пријетећих и увредљивих ријечи и за насилно понашање са намјером да изазове страх", наведено је из полиције и додато да је Грили пуштен уз кауцију и да ће се појавити пред судом 26. јуна. 

Поменути инцидент догодио се само недјељу дана након што је политичар попрскан милкшејком док је шетао кроз Њукасл, у сјевероисточној Енглеској.

Фараж је одлучио да се надмеће за положај на општим изборима 4. јула, чиме је  подршка британској Реформистичкој партији порасла до нивоа од само два процентна поена мање од владајућих конзервативаца, показали су резултати анализе јавног мњења које је спровела британска агенција за истраживање тржишта и аналитику YоуГов.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана