Општа мобилизација: Свако ко може да носи оружје...

Г.С.
Foto: Илустрација

ЗАПАДНА ОБАЛА - Палестинске фракције издале су изјаве као одговор на опсежну израелску агресију коју су израелске окупацијоне снаге покренуле у сриједу ујутру широм окупиране сјеверне регије Западне обале у окупираној Палестини.

Хамас је у свом саопштењу потврдио да је "агресија израелске окупације на Западну обалу покушај спровођења планова екстремистичке владе”, истичући да је, поред геноцида у Гази који је у току, агресија на Западној обали природни исход “сумњиве међународне ћутње” над израелским очигледним кршењима свих међународних закона.

Хамас је надаље позвао палестинске сигурносне снаге “да испуне своје одговорности, препознају опасности које пријете нашој националној ствари, придруже се светој борби нашег народа и наставе путем отпора све док окупација не буде поражена и наши људи не постигну своју слободу и право на самоопредељење”.

Штавише, у изјави, Хамас је нагласио да ће се тренутна кампања ИДФ-а “неизбјежно сломити пред постојаношћу и храброшћу наших људи у градовима, местима и камповима Западне обале”

Покрет муџахедина је са своје стране навео да је “агресија на Западну обалу била дио отвореног рата који је водила окупацијска влада и њен вођа Бењамин Нетанијаху”, преноси Б92.

Покрет је рекао да је америчка администрација “потпуно одговорна за ову нову бруталну агресију против нашег народа на Западној обали због њеног покровитељства и потпоре тероризму и злочинима окупацијског ентитета (Израела)”.

Покрет је такође позвао “свакога ко може да носи оружје да га подигне против израелске агресије” и позвао палестинске сигурносне снаге да се ангажују у одбрани палестинског народа на Западној обали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана