Опозиција: Гонзалес освојио 70 одсто гласова

Танјуг
Опозиција: Гонзалес освојио 70 одсто гласова

КАРАКАС - Лидерка опозиције у Венецуели Марија Корина Мачадо тврди да је опозициони кандидат Едмундо Гонзалес освојио 70 одсто гласова на предсједничким изборима у тој земљи.

Њена изјава је услиједила након што је Национално изборно вијеће Венецуеле саопштило да је, на основу резултата са обрађених 80 одсто бирачких мјеста, актуелни предсједник Венецуеле Николас Мадуро освојио 51,2 одсто гласова и побиједио на предсједничким изборима у недјељу, чиме је обезбедио трећи мандат, преноси Ројтерс.

Његов протвикандидат, представник опозиције Едмундо Гонзалес Урутиа освојио је 44,2 одсто гласова, према подацима изборне комисије.

Представници опозиције изјавили су да подаци које су прикупили од својих представника на изборима у 30 одсто бирачких центара показују да је Гонзалес побиједио Мадура.

-Резултати се не могу сакрити. Земља је мирно изабрала промјену - написао је Гонзалес на мрежи Икс прије објављивања резултата изборне комисије, пренио је Скај њуз.

У Венецуели су јуче одржани предсједнички избори, а противкандидати Мадуру су били представник опозиције Едмундо Гонзалес Урутиа и још осам кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана