„Он је стратег, неће му требати много времена“ Кандидат за Шојгуовог насљедника послао прву поруку

ГС
„Он је стратег, неће му требати много времена“ Кандидат за Шојгуовог насљедника послао прву поруку

МОСКВА - Кандидат за министра одбране Русије Андреј Белоусов навео је задатке на чијем ће рјешавању радити уколико буде именован на дужност за коју га је предложио руски предсједник Владимир Путин.

- Војници који се боре у зони специјалне војне операције примају и новчане надокнаде, имамо разне исплате. Данас је подигнута сума на минималних 200.000 рубаља, али живот се не своди само на новац. Имамо на чему да радимо. То се односи и на обезбјеђивање стамбеног смјештаја за учеснике СВО - рекао је Белоусов, обраћајући се у Савјету федерације Русије.

Такође је обећао да ће обратити пажњу на медицинску његу војника. Белоусов је додао да треба ријешити и проблем бирократије у вези са бенефицијама за војнике.

У међувремену, предсједница Савјета федерације Русије Валентина Матвијенко саопштила је да је Белоусов на свим претходним функцијама постизао резултате.

- Он је стратег, чини ми се да му неће бити потребно много времена да уђе у посао након ступања на дужност - казала је Матвијенко, истакавши да је Белоусов веома образован и интелигентан човјек, те да је руски предсједник направио добар избор тиме што га је кандидовао за министра одбране.

Подсјећамо, предсједник Русије Владимир Путин предложио је да бивши потпредсједник Владе Русије Андреј Белоусов буде нови министар одбране Русије, саопштио је Савјет Федерације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана