Олује на југу Кине: Побјегло више од 70 крокодила

ГС
Олује на југу Кине: Побјегло више од 70 крокодила

МАОМИНГ - Кишне олује које су погодиле јужну Кину убиле су најмање седам људи и омогућиле десетинама крокодила да побјегну са фарме, јавља АП.

Оближњем становништву је савјетовано да остане код куће након што је више од 70 крокодила побјегло у Маомингу, град близу обале у западној провинцији Гуангдонг, саопштили су кинески медији.

Званичник за хитне случајеве је рекао да је 69 одраслих крокодила и шест младунчади побјегло. Неки су ухваћени, али је операција била тешка због дубине језера у којем се налазе, преносе медији. Нема извјештаја о повријеђенима.

Погинуло седам особа

Даље према западу, седам особа је погинуло, а три се воде као нестале након вишеструких клизишта у регији Гуангџи, саопштила је званична новинска агенција Џинхуа касно у понедјељак. Обилна киша у недјељу и понедјељак изазвала је клизишта.

Киша је изазвала изненадне поплаве у Хонг Конгу прошле седмице, при чему су погинуле двије особе. Дијелови града поново су поплављени након јаког пљуска у понедјељак. Још су се могле видјети локве воде и крхотине.

Лидер Хонг Конга Јохн Лее рекао је да ће влада успоставити фонд за хитну помоћ онима који су погођени поплавама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана