Олуја оборила далековод на ауто: Страдало троје,беба повријеђена

Танјуг
Олуја оборила далековод на ауто: Страдало троје,беба повријеђена

ПОРТЛАНД - У леденој олуји у Орегону три особе су изгубиле живот, а једна беба је повријеђена, када је далековод пао на паркирани аутомобил на сјевероистоку Портланда.

Претпоставља се да су настрадали од струјног удара, преноси АП.

Ватрогасци су на лицу мјеста пронашли троје мртвих, двије одрасле особе и једног тинејџера, док је беба пребачена у болницу.

Нешто прије поднева, диспечери су почели да добијају позиве о срушеном далеководу и жртвама струјног удара, наводи се у саопштењу градске ватрогасне службе.

Далековод је на теренско возило оборила грана која је на њега пала, наводи се у саопштењу, додајући да је један од становника узео бебу од особе која је лежала на улици у покушају да јој спасе живот.

Вјерује се да је жртве ударила струја након што су изашле из возила, наводи се у саопштењу, додајући да је електропривреда касније искључила струју.

-Сви су били у контакту са жицом под напоном, тако да нико није смиео да их додирне - рекао је један од очевидаца Данијел Бак за Асошијетед прес, додајући да су жртве становале у блзини мјеста несреће.

Најмање 21 особа преминула је због велике хладноће и снијега у савезним америчким државама Тенеси, Мисисипи, Арканзас, Канзас, Орегон и Њујорк, од 12. јануара,

Око 90.000 домова и предузећа широм САД, углавном у Орегону, јуче није имало струју.

Ниске температуре, прошириле су се јуче ујутро све до сјеверне Флориде, саопштила је Национална метеоролошка служба.

У Чикагу, гдје је забележено минус 15 степени и Детроиту са  минус 14,4 степени Целзијуса, било је знатно хладније него у главном граду Аљаске, Џуноу гдје је било минус 7,8 степени Целзијуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана