Око 200 затвореника напало чуваре у затвору, има повријеђених

Танјуг
Foto: Илустрација

САКРАМЕНТО - У затвору у јужној Калифорнији осам полицајаца и један затвореник повријеђени су у нередима у којима је учествовало око 200 затвореника, саопштиле су данас локалне власти.

Повријеђени су првобитно били превезени у болницу изван затвора, али су касније враћени, али детаље о степену њихових повреда нису познати, преноси АП.

До сада је идентификовано 30 затвореника који су директно умијешани у нереде који су, како је, саопштило калифорнијско одјељење за поправне и рехабилитационе послове, избили јуче око 10 сати ујутру у дворишту затвора када је око 200 затвореника у дворишту појурило ка полицајцима и напали их песницама и камењем, док су чувари покушавали да савладавају једног од затвореника који је претходно главом ударио службеника затвора. Полиција је испалила неколико метака упозорења из пушке, а потом је користила и "хемијске агенсе и несмртоносне ударне метке" како би држали нереде под контролом, додаје се у саопштењу.

У двориштима и дневним просторијама у свим затворима широм америчке државе кретање је било ограничено током 24 сата, док су званичници спроводили рутинску процјену пријетње.

У Ајронвуду, који представља објекат минималне и средње безбједности у пустињи источно од Лос Анђелеса, борави око 2.500 мушких затвореника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана