Огромна јелка пала на три жене, једна погинула

Танјуг
Огромна јелка пала на три жене, једна погинула

БРИСЕЛ  - Једна жена је погинула након што је на њу пала 20 метара висока новогодишња јелка на сајму у Белгији, извијестили су локални медији.

Огромно стабло на сајму у граду Оуденардеу, 50-ак километара западно од Брисела, није издржало снажан налет вјетра у четвртак вече, преноси сајт ВРТ њуз.

Јелка је пала на троје људи, од којих је једна особа недуго затим преминула у болници од тешких повреда.

Према ријечима градоначелника Марника Де Меулеместера жена је превезена у болницу у животној опасности, али је од задобијених повреда преминула.

Друге двије жртве су такође жене и оне су задобиле лакше повреде. Он је саопштио да је двадесетак метара високо дрво однио јак ветар. Како наводе медији, постављена је сигурносна зона, а ватрогасци су прегледали постоље дрвета, док канцеларија јавног тужиоца Источне Фландрије истражује несрећу.

На сајму у Оуденардеу већ је било проблема са јелком. Прво је испоручено погрешно дрво, а онда је оно почело да се накривљује, наводи ВРТ њуз.

 

Kerstboom valt omver in Oudenaarde. Er valt 1 dodelijk slachtoffer. Een klimaatdode. ☝️ Vroeger waaide het niet. pic.twitter.com/9RRdB1V97r

— Koen Godderis (@koengodderis) December 22, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана