Огласио се Расел Бренд: Ово је била необична и узнемирујућа недјеља

Танјуг
Огласио се Расел Бренд: Ово је била необична и узнемирујућа недјеља

ЛОНДОН - Британски глумац и комичар Расел Бренд изјавио је да је ова недјеља била "необична и узнемирујућа", након што су против њега изнијете оптужбе за сексуално узнемиравање и силовање, што је касније довело до одлуке „Јутјуба“ да демонетизује његове клипове на тој платформи.

У видеу објављеном на друштвеним мрежама, Бренд се захвалио пратиоцима на подршци, али и на томе што су, како је рекао, довели у питање информације које су им предочене у вези са оптужбама на његов рачун, преноси BBC.

Бренд се није директно осврнуо на оптужбе, али је поручио да су медији корумпирани и да у њима влада цензура, као и да су у "дубоком дослуху са државом и великим корпорацијама".

Додао је да ће у понедјељак објавити потпунији видео на стриминг платформи „Рамбл“.

„Јутјуб“ је раније ове недеље саопштио да су канали за рекламирање Расела Бренда суспендовани до даљег због "кршења политике одговорности".

Како се наводи, та мјера је предузета како би се заштитили кориснјици платформе.

-Ако креаторово понашање ван платформе штети нашим корисницима, запосленима или екосистему, ми подузимамо мјере - рекао је портпарол „Јутјуба“ и додао да се одлука односи на "све канале који могу да буду у власништву или којима управља Бренд".

Тај потез „Јутјуба“ услиједио је након што су се појавили наводи да је Бренд између 2006. и 2013. године сексуално узнемиравао и силовао неколико жена и након што је отказана његова турнеја "Биполарисатион".

Бренд је посљедњих година на свом „Јутјуб“ каналу, гдје има 6,6 милиона претплатника, постављао видео-записе о духовности, политици против естаблишмента и, однедавно, НЛО.

Поред главног канала, има још три - "Буђење са Раселом", "Останите слободни са Раселом" и "Фудбал је фин".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана