Огласио се Бајденов тим: Тешко је расправљати са лажовом

Б92
Огласио се Бајденов тим: Тешко је расправљати са лажовом

Предсједник САД Џо Бајден не одустаје од трке за реизбор, рекао је данас званичник његове кампање након дебате против републиканског кандидата Доналда Трампа, којом поједине демократе нису биле задовољне.

''Наравно да неће одустати", рекао је портпарол Бајденове кампање Сет Шустер, преноси Хил.

Бајден је сам након дебате такође потврдио да неће одустати од трке за нови четворогодишњи мандат.

"Тешко је расправљати са лажовом. Њујорк тајмс је истакао да је лагао 26 пута", поручио је он, мислећи на бившег предсједника Трампа.

Демократе су у великој мјери критиковале Бајденов наступ у дебати са Трампом у четвртак увече, од којих су неке признале да ће подстаћи разговоре о томе да ли председника треба замијенити прије националне конвенције у августу, гдје ће демократе званично именовати свог кандидата.

Предсједников глас је у току дебате био храпав, што је Бијела кућа касније приписала прехлади, а такође је повремено губио ток мисли или се борио да јасно изнесе поенту. Анкета ЦНН-а међу посматрачима дебате показала је да је 67 одсто испитаних рекло да је Трамп побиједио у дебати.

Бајденова кампања је истакла да је имала рекордан дан прикупљања средстава од грађана и навела је десетине Трампових лажи и његово одбијање да се обавеже да прихвати резултате избора 2024, као знаке да дебата није прошла добро ни за републиканског кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана