Огласио се Бајден након катастрофе: Открио да ли је урушавање моста било намјерно

ГС
Огласио се Бајден након катастрофе: Открио да ли је урушавање моста било намјерно

Предсједник САД-а Џо Бајден из Беле куће говорио је о урушавању моста Френсис Скот Ки у Балтимору. Обраћање је услиједило уочи путовања у Сјеверну Каролину на који Бајден иде са потпредсједницом Камалом Харис.

- Предсједник Бајден ће наставити да прима новости о колапсу и напорима за потрагу и спашавање током цијелог дана - саопштила је Бела кућа.

- Нема назнака да је урушавање моста Френсис Скот Ки у Балтимору резултат намерног чина - поручио је Бајден из Беле куће.

Председник је обећао "велики одговор савезне владе" и рекао да је разговарао с гувернером Мериленда Весом Муром.

Бајден је напоменуо да је путовао преко моста Френсис Скот Ки "много, много пута" током својих путовања између Вашингтона и Делевера.

Одговарајући на питање да ли планира да посети Балтимор, Бајден је рекао: "Хоћу, и то што брже могу". Он није прецизирао кад планира да посети Балтимор.

Брод под заставом Сингапура, подсетимо, ударио је у стуб моста "Френсис Скот Ки" око 1.30 сати у уторак.

Посада је успела да пошаље позив у помоћ пре него што се мост срушио и то је омогућило званичницима да зауставе саобраћај. На мосту се у тренутку пада налазило осам људи, двоје су извучени из воде, један је одбио медицинску помоћ, а други је пребачен у болницу.

Нејасно је шта је довело до пада. На снимку се види како брод пада у мрак неколико секунди пре судара што указује на нестанак струје. Први извештаји указују да је најмање десетак аутомобила пало у воду.

ФБИ је искључио тероризам као узрок несреће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана