Огласила се полиција о случају смрти на концерту Тејлор Свифт

Танјуг
Огласила се полиција о случају смрти на концерту Тејлор Свифт

РИО ДЕ ЖАНЕИРО - Ана Клара Беневидес Мачадо (23), која је прошлог месеца преминула на концерту Тејлор Свифт у Рио де Жанеиру, умрла је од последица топлотне исцрпљеност, саопштила је данас полиција.

У полицијском извештају се каже да је топлотна исцрпљеност довела до кардиоваскуларних и респираторних проблема, наводећи као званични узрок смрти "алвеоларно крварење и поливисцерално загушење изазвано дифузним излагањем топлоти", У саопштењу је истиче да токсиколошки тестови нису показали присуство друге или алкохола у крви, преноси Ројтерс.

Организатори концерта, фирма Тајм4Фан, признала је да су могли да предузму више мjера како би помогли фановима да се изборе са екстремном врућином у Рио де Жанеиру, која је у то вријеме достигла субјективни осећај од 59,3 степена Целзијуса.

Тајм4Фан саопштила је да је време почетка концерта могло бити одложено, као и да је било неоходно омогућити улазак на стадион уз флаше воде.

"Представници компаније ће бити позвани да обезбједе појашњења након овог извештаја", саопштила је полиција, која је преходно отворила истрагу ове фирме. Ана Клара Беневидес Мачадо (23) умрла је 17. новембра на стадиону, непосредно пре почетка концерта Тејлор Свифт у Рију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана