„Одобрили смо офанзивне и дефанзивне акције“: Завршен састанак израелског ратног кабинета

ГС
„Одобрили смо офанзивне и дефанзивне акције“: Завршен састанак израелског ратног кабинета

ТЕЛ АВИВ - Израел ће одговорити на ирански напад, али још нису донесене коначне одлуке о величини или времену када ће доћи одговора, рекао је израелски званичник за НБЦ њуз.

Званичник је то рекао након што је израелски ратни кабинет закључио састанак који је трајао неколико сати.

"Јасно је да ће Израел одговорити, питање је када и у ком обиму", рекао је он.

Од ИДФ-а је затражено да доносиоцима одлука представи додатне опције. Међу разматрањима било је и то да ли Израел треба одмах да узврати или може приуштити чекање, те какав би утицај било каква ескалација против Ирана имала на израелске операције у Гази.

Медијима се на прес конференцији након састанка обратио портпарол ИДФ-а Даниел Хагари који је похвалио одговор "регионалног савеза" који је помогао да се сруши 99 посто муниције коју је Иран испалио на Израел.

"Око 350 пројектила и дронова, тешких око 60 тона, испаљено је синоћ на Израел", каже он. Додао је да је ирански план "пропао".

Додаје да је само неколико пројектила успјело ући у израелски зрачни простор и нанијело "врло малу штету инфраструктури ове базе ратног зракопловства."

Открио је и то да су планови за офанзивну и одбрамбену акцију одобрени након синоћњег напада Ирана. Додао је да је ИДФ и даље у стању приправности и да "процјењује ситуацију", преноси Кликс.

"Наставићемо да штитимо државу Израел и заједно са нашим партнерима наставит ћемо да градимо сигурнију и стабилнију будућност за читав Блиски исток. Портпарол ИДФ-а није дао више детаља о томе који су планови одобрени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана