Одгођено суђење: Тужиоци морају доказати да је Ана Волш мртва?!

GS
Одгођено суђење: Тужиоци морају доказати да је Ана Волш мртва?!

Данас је одржана преткривична конференција поводом случаја Брајана Волша (48) за убиство супруге, Ане Волш (39). Међутим, Брајан се није појавио на рочишту, али су одбрана и тужилаштво саопштили најновије информације о прикупљању доказа.

Како наводе амерички медији, Тужилаштво је саопштило да су адвокати обје стране недавно одржали конференцију са приватном лабораторијом “Боде”, којој је држава послала 12 узорака ДНК. Неки од тих узорака су имали одређене недостатке у квалитету, због чега је тестирање обустављено.

Тужилаштво је додало да је државна криминалистичка лабораторија завршила своју анализу, иако адвокати још увијек нису примили коначни извјештај. Такође, наводе и да ће тужиоци изабрати неке узорке за даље тестирање у државној лабораторији.

Брајан Волш се није појавио у суду и није се изјаснио о оптужбама за убиство, обману полицијске истраге и непрописно преношење тијела.

Адвокат Волша је изјавио да очекују да ће до краја године имати све неопходне информације, а нова конференција заказана је за 23. јануар.

Правни аналитичар, Мајкл Којн из Бостона истакао је раније важност ДНК анализе јер истражитељи никада нису пронашли тијело Ане Волш.

– Тужиоци не само да морају доказати да је убио своју супругу, већ морају да докажу и да је она мртва – додао је Којн.

Истакао је и да фрагмент кости сам по себи не доказује нужно смрт.

– Дјелић кости сам по себи не доказује нужно смрт. То доказује да је можда била повријеђена, а они покушавају да докажу убиство првог степена – навео је он.

Подсјетимо, Брајан Волш, који је прво ухапшен због ометања правде, оптужен је и за убиство супруге Ане, као и за непрописан пренос људског тијела.

Према наводима оптужнице, Волш је своју супругу Ану, док су њихова дјеца спавала на спрату, убио, а потом њено тијело раскомадао, а дијелове тијела бацио на неколико мјеста у околини Кохасета крај Бостона гдје су живјели.

Нестанак Ане Волш полицији су пријавиле њене колеге видјевши да се 4. јануара не појављује на послу. Када је полиција закуцала на Брајанова врата, претварао се да не зна ништа о њеном нестанку и данима је глумио жалосног супруга, све док није и званично осумњичен за злочин, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана