Од непознате болести умрло 20 људи

GS
Foto: Ilustracija

У регији Кие-Нтем, која се налази на сјеверу Екваторијалне Гвинеје, у четвртак је проглашен полицијски сат у трајању од два дана, након што је 20 људи умрло од још увијек неидентификоване болести.

Смрт заражених је потврдио директор болнице у Оламзеу, пограничном граду који се налази са камерунске стране границе, преноси ББЦ.
Преминули пацијенти су били заражени неким обликом хеморагијске грознице (у јавности познате и као "мишја грозница"), с обзиром на то да су симптоми укључивали крварење из носа, слабост у тијелу, повраћање крви, високу температуру и дијареју.

Случајеви заразе и смрти долазе са три локалитета на сјеверу Екваторијалне Гвинеје. Четири жртве су били чланови исте породице.
Здравствени експерти из Камеруна упозорили су да се контаминација дешава приликом директног контакта са зараженом особом те су савјетовали Камерунце да повећају ниво предострожности.

Власти Екваторијалне Гвинеје су најавиле да ће регија Кие-Нтем остати под полицијским сатом све док се не истражи природа болести, њен узрок, као и разлози избијања заразе, преноси "Радиосарајево.ба".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана